Szereted az otthonod és EGYEDI AKARSZ LENNI, a lakásdekorációban akkor válasz minket!

Kérdése van? Hívjon minket! +36206674379

Porcelán étkészlet

Étkészlet:

A porcelánt Kína Honan tartományában találták föl a Tang-dinasztia (618–907) idején, majd igazán népszerűvé a 14. századtól a Császári Porcelánkészítő Manufaktúra tette. A kínai udvar számára készített pikkelyszerű, narancshéj-hatást nyújtó mázas darabok a 15. században jelentek meg. Az első kínai porcelántárgyakat a középkori keresztes lovagok hozták el Európába, ahol azokat szépségük és különlegességük hamarosan rendkívül népszerűvé tette. Az igazi kínai porcelán mindmáig luxuscikk.

Az elején luxusnak számító porcelán étkészlet, bögre szép lassan a mindennapok ezközévé vált. Nem nagyon van olyan család akinek ne lenne minimum egy étkészlete, bőgréje legyen az ünnapi készlet vagy csak egy reggeliző készlet. Sokan szeretik a kávét, teát külömböző méretű bögrékből inni. Nem mindenki szereti a mélytányérokat ezért tálakból, tálkákból eszik a levest, nagy divatja van a műzlis tálaknak is, és hamár tálaknál tartunk ne hagyjuk ki  a sülteket imádók kedvencét a sütőtálat se. Tea imádók ihatnek egy bögre, egy csésze teát, kávé imádók is ihatnak kávés csészéből, kapucsínót, jeges kávét bögréből. Ha igazi innyencek akkor süteményes vagy desszert tányéron fogyasztanak mellé egy kis finomságot. Süteményeket tortákat tálalhatjuk az étkészlethez illő Torta állványon vagy süteményes tálon. 

Megszokott tálalás a lapostányér rajta a mélytányér azzon pedig egy kistányér az elő ételnek. Más tálalás formát is használhatunk erre nagy segítség  Laura Ashley étkészlet videója.

Náliunk kapható étkészletek, bögrék gyűjthetőek márkán belül egymással keverhetőek, és mégis össze illenek.


3termék13
3termék13